logo

Ceramica de la Marginea

Ceramica de Marginea este deja o marca binecunoscuta in intreaga lume. In Marginea inceputul olaritului este stabilit de catre istorici in jurul anului 1500. Olaritul a aparut ca o necesitate a oamenilor de a stoca produsele obtinute. Vasele din lut ars au contribuitla dezvoltarea societatii primitive prin posibilitatea stocarii alimentelor si a prepararii acestora.

marginea

Ceramica neagra pentru care Marginea este cunoscuta in lume se obtine printr-o tehnica preistorica de ardere inabusita si ornamentare prin lustruirea cu ajutorul unei pietre de rau. Acest procedeu folosit de olarii din Marginea este unic in lume. O ceramica asemanatoare se mai produce undeva in Mexic. Astfel de ceramica se realizeaza in prezent in atelierele de olarit ale familiei Magopat ce sunt cunoscute in intreaga lume fiind vizitate de un numar mare de turisti in fiecare an precum si de mari personalitati : Imparatul Japoniei, Regele Romaniei, Regina Olandei, Sahinsahul Iranului, Guvernatorul Canadei si toti ambasadorii statelor lumii in Romania.

Acces: Comuna este asezats la jonctiunea dintre Podisul Sucevei si Obcina Mare, intre localitatile Radauti si Sucevita, la intersectia DN-17A cu DJ-209.


<- Inapoi


 
 

Date contact:

Pensiunea Bogdaneasa
Strada Fagului, nr. 101
725300, Gura Humorului, Suceava

E-mail: pensiuneabogdaneasa@yahoo.com
Tel-Fax: +4 0230 235018
Mobil: +4 0742 271860

Parteneri:


Cazare Bucovina


Cazare hoteluri pensiuni
Cazare Bucovina

cazare
                Romania - pensiuni, hoteluri
Cazare Gura Humorului

partyevent.ro
geniustravel.ro
geniustravel.ro/last-minute